Centar za profesionalnu rehabilitaciju Ruđera Boškovića 30, Split
Sub - Ned: Zatvoreno
+ (385) 021 240-340
info@czprs.hr

Novosti

CPR Split partner poslodavcima i osobama s invaliditetom u svijetu rada

Centar za profesionalnu rehabilitaciju Split organizirao je povodom 5 godina rada Centra Stručni skup ” CPR Split partner poslodavcima i osobama s invaliditetom u svijetu rada”.

Skup je organiziran ususret Međunarodnog dana osoba s invaliditetom kako bi aktualnost teme bila prisutna redovno, van prigodnih obilježavajućih datuma.

Pokroviteljstvo nad Stručnim skupom imalo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Skupu su se, svojim izlaganjem i sudjelovanjem odazvali Zrinka Špoljarić, kao predstavnica Ministarstva, zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Mira Pekeč Knežević sa najužim suradnicima, predstavnici Središnjeg ureda i područnog ureda ZOSI. Predstavnici institucija koji također imaju svoju ulogu u procesu profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom, HZZO, HZMO, HUP, ustanova DES. Veliki broj predstavnika poslodavaca ( 30- tak), brojni istaknuti pojedinci osobe s invaliditetom Ivan Bogdanović, Dino Sinovčić, Stipo Margić, brojni predstavnici Udruga za osobe s invaliditetom , Športski savezi OSI.

Posebno nas je razveselio dolazak Župana SDŽ Blaženka Bobana i gradonačelnika grada Splita Ivice Puljak. Prisutnost dva najvažnija čovjeka iz svijeta politike na našem području ulijeva nadu spoznaje i važnosti prava osoba s invaliditetom i njihove inkluzije u društveni život.

CPR Split je ustanova regionalnog djelovanja, u sustavu koji je na početcima razvoja, a jedan je od ključnih dionika u stvaranju uvjeta za uključivanje i zadržavanje

Skip to content